Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte ofta Lönn tar en dubbel

Bollnästränaren Thomas Lönn vinner sällan travlopp. Oftast beror det på att han lejer mer namnkunniga kuskar. Igår körde han själv. Resultatet blev en snygg dubbel vid Östersunds breddtävlingar.

– Minns inte när jag vann två lopp en tävlingsdag senast, men här och nu hade jag de bästa, mest startsnabba hästarna och mot överkomligt motstånd, sa han i vinnarcirkeln.

Noblesse d´Inverne spetsade direkt från start och motsvarade sitt favoritskap i tredje loppet. Lönns kommentar:

– Vi har äntligen fått ordning på henne efter en halsoperation. Nu orkar hon betydligt mer än tidigare.

Delectable Ås gjorde likadant i V5-öppningen. Tog ledningen och gick bara undan det som behövdes på 16,8. En häst som när det begav sig kostade en halv miljon på auktion som ung, men som aldrig löpte upp till förväntningarna hos Rikard N Skoglund. Thomas Lönn verkar åtminstone ha fått hästen på rätt spår.

Breddtrav är nog bra, just för travets aktiva. Både två- och fyrbenta ges chansen i speciellt utskrivna lopp även för hästar med låga startpoäng.

För publiken är det värre. Okända djur, okända kuskar, nästan ingenting att hänga upp sig kring i form av en igenkänningseffekt. Tyvärr lyfter de är evenemangen inte alls en septemberfredag, även fast det var 17-19 grader varmt och sol när tävlingarna drog i gång.