Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte ett ord om vård

För någon månad sedan fick vi oss tillsänd en blankett för att välja hälsocentral (HC). Det var inte det lättaste. Man väljer ju HC utefter läkare och det finns ju nästan inga ordinarie läkare. Vissa HC har ingen läkare alls. Kanske en stafettläkare, vilken man inte får samma kontakt och förtroende för.

Socialdemokraterna Jorderud och Johansson har skrivit spaltmetrar om att de tänker på patienternas bästa, att de erbjuder kvalificerad och specialiserad vård, vilket tillsammans med regeringens skattesänkarpolitik orsakat den usla ekonomin.

Men till syvende og sidst är det väl på det lokala planet landstinget ska styras och där finns många frågetecken. Till exempel vad gäller personalen. Hur kan man med så dålig ekonomi och lite personal satsa på en ny läkarstation på Vemdalsskalet som raserar Fjällhälsan och säkert den övriga ekonomin. Men Jorderud kanske vill stå staty på ”Skalet”.

Skrämmande är att Robert Uitto (S) som under alla dessa år varit med och raserat landstiget, nu sitter i toppen av regionförbundet, där landstinget nu ingår och är minst av allt intresserad av sjukvården. Han har ju stora visioner när det gäller allt annat.

I en nyligen gjord tv-intervju, där han tillfrågades om hans målsättning, blev svaret något om att vilja bo här. Han nämnde inte med ett ord sjukvården.

Ulla-Britt Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel