Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte dyrare med trygghet

Vi vet att svenska folket tycker vissa saker är självklara och vi vet att arbetsgivarna också vet det. Ändå vill man stoppa enkla förbättringar. När det som alla stödjer ifrågasätts är det något som blivit fel.

I dag kan löntagare tvingas till flera års otrygghet med provanställningar, vikariat och visstidsanställningar. Behöver arbetsgivare flera år för att lära känna en anställd? Fler fasta anställningar kostar inte arbetsgivare en krona men det ökar individens trygghet rejält samtidigt som det skapa ordning och reda på arbetsplatsen. Vem kan vara emot det? Vi kräver ökad trygghet för löntagare, flera fasta anställningar ska gälla.

Våra medlemmar står bakom kraven, det blir en för alla och alla för en. För nu handlar det om självklarheter som vi inte borde behöva bråka om. Det vet vi, det vet säkert du som läser detta. Vi uppmanar arbetsgivarna att tänka efter. Sluta stoppa det som borde vara självklart.

Rikard Mattsson, ordförande Kommunal Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel