Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte direkt glödhett

Annons

För ett par år sedan var alpint glödhett. De svenska tjejerna och det svenska herrlandslaget i slalom aspirerade på seger, och vann segrar, i närapå varenda världscuptävling.

Läget kunde inte vara bättre än inför VM i Åre som trots att de svenska slalomherrarna inlett sin tillbakagång blev en knallsuccé tack vare Anja Pärson och det till sist strålande vädret.

Nästa vecka, start måndag med damernas störtloppsträning, är det dags i Åre igen. Nu handlar det om det näst finaste i den alpina världen, världscupavslutningen. Känns inte glödhett.

Slalomkillarna har inte återhämtat sig från sin svacka.

Anja Pärson har problem.

Nytända stjärnan Jessica Lindell-Vikarby återigen försatt ur spel.

Frida Hansdotter, Mattias Hargin och några till i all ära.

Utan riktig stjärnglans över hemmaåkare blir det aldrig lika kul.

Lilla Sverige kan – trots att vi går på den grejen varje gång stjärnor uppstår och segrar ramlar in aldrig räkna med att i någon sport – bandy och innebandy ännu så länge undantagna – år efter år dominera.

Se bara på de tennisspillror som i dag ska rädda svensk ära i DC-sammanhang och jämför det med när vi bakom Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander kunde fylla hela turnébussar med ytterligare svenska spelare som återfanns bland de 100 bästa på världsrankingen.

Ändå har det väl varit en lite väl dyster alpin vinter, trots att Anja Pärson fortfarande slåss i toppen av världscupsammandraget.

Så tycker vi som står utanför och sitter framför TV-sofforna och kräver stordåd.

Vad tycker ansvarig ledning och vilka satsningar är planerade för framtiden, samt hur har resultat och världsekonomi påverkat möjligheterna?

Frågor som ovanstående ska jag ägna en hel del kraft åt i nästa vecka uppe i Åre för att försöka få svar på.

Något som aldrig verkar tendera att kännas svalt eller ointressant är slutspelet i ishockey.

Brynäs såg lite tunt ut mot gedigna Färjestad i första omgången.

Resultaten i övrigt lär inte precis dämpa intresset.

Rätt kul förresten, även om vi lokalpatriotiskt håller på Frölunda på grund av tränare Uffe Dahlén, att Luleå som av just Dahlén valts som en lämplig munsbit skåpade ut Göteborgs stolthet.

Lär kunna bli helt omvända siffror i match två.

Lika svängigt (som jag tror att det kan bli mellan Frölunda och Luleå) lär det inte bli i det basketslutspel som drar igång på söndag.

Gäller nog att Jämtland är på tårna direkt mot storfavoriten Norrköping om vi ens ska kunna känna något hopp. I sina bästa stunder, men tyvärr bara i delar av matcher, har Mattias Eckhoffs gäng närapå spelat drömbasket. Nu måste allt klaffa från första till sista minut. Att få bjässarna i Norrköping på fall är ett praktexempel på hur hjältar skapas. Go for it, Mitchell och kompani.

Mer läsning

Annons