Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara islamistiskt förtryck

Kommentar till Lennart Ledins (FP) svar på vår insändare:

Vi hade heller aldrig förväntat oss att lokalavdelningen skulle ha foldrar med uppmaningar till att starta förföljelser mot muslimer. Det intressanta är symbolspråket. Det är definitivt inte bara ”överkänsliga” muslimer som har reagerat; utifrån många kommentarer vi har tagit del av från icke-muslimer har vi förstått att de har uppfattat saken på samma sätt.

Om ert syfte med montern var att ta avstånd från kvinnoförtryck, varför då så ensidigt fokusera på islam, genom burka/niqab?

Lennart Ledin, lokal ordförande för Folkpartiet, skriver i sin insändare att partiet anser att burkan är en mycket stark symbol för kvinnoförtryck och att det finns kvinnor som tvingas att klä sig så. Visst kan vissa kvinnor tvingas att klä sig i burka men varför belyser han inte att det skulle kunna vara så att det finns kvinnor i västvärlden inklusive Sverige som tvingas att klä sig lättklätt och attraktivt för att behaga sin manliga omgivning. Det handlar således om olika perspektiv och om du vill belysa kvinnoförtryck genom en kvinnas klädsel får du nog i rättvisans namn spegla hur förtryck kan te sig i olika slags klädstilar, när du klär dina skyltdockor.

Vi vill fortfarande veta hur Folkpartiet kommit fram till att just niqab/burka är synonymt med kvinnoförtryck. Borde inte politiska argument vara styrkta? Är det inte kvinnoförtryck att vita män med makt, vana att få sin vilja igenom pekar finger och utifrån lösa antaganden definierar hur saker och ting ligger till av skilda slag i samhället och däribland hur kvinnor ska få klä sig/se ut/agera?

Ihsan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel