Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspirerande föreläsning!

När Ragunda Basket i måndags bjöd in till föreläsning på Club1880, med basketspelarna Daniel Eliasson Sundsvall Dragons och Ida Aasa, KFUM Sundsvall lyssnade ungdomarna fascinerat. Intresset var stort när Daniel och Ida berättade om sina olika bakgrunder och hur de på helt olika sätt nått sina mål. Det de dock hela tiden haft gemensamt är viljan att träna mycket. De har båda provat på flera olika idrotter men fastnade för basket.

Daniel lockade till skratt när han beskrev sina två försök att komma in på BG, basketgymnasiet i Luleå samt sitt ständiga bussåkande för att kunna spela basket. Ida kom dock in på BG i Luleå och beskrev där en miljö med mycket bra tränare och träningsmöjligheter.

Daniel fortsatta att målinriktat träna och spelar nu framgångsrikt i högsta ligan med Sundsvall Dragons. Även Ida har spelat i ligan, men har p.g.a. knäskada trappat ned och spelar numera med KFUM Sundsvall i Div 1 samtidigt som hon studerar i Göteborg. De har båda representerat Sverige i ungdomslandskamper, Ida har flest med 23 och har bl.a. representerat Sverige i ungdoms-EM.

När Ida berättade att hon inte haft någon ?speciell talang? och därför bestämde sig för att träna mycket skott och bli en bra skytt, imponerades många när hon avslöjade att hon som mest satt 191 straffkast i rad. Ett svårslaget rekord.

När ungdomarna åkte hemåt efter kvällens föreläsning är jag övertygad om att många gjorde det med känslan av att finns viljan att kämpa hårt så finns det goda möjligheter att lyckas inom svensk basket! Basket är en stor sport i världen, men fortfarande en relativt liten sport i Sverige. Dock har svensk basket med mycket små medel lyckats nå stora framgångar de senaste åren, vilket bl.a. sommarens EM-resultat, där bl.a. Idas kusin Malin Aasa deltog, är ett klart bevis på!