Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insatsutrustad polis med k-pist sökte gärningsmän i Bräcke

Det var stort polispådrag under måndagskvällen efter att polisen fått flera samtal om att det hade hörts skottlossning i Bräcke.

Två män togs in till förhör misstänkta för olaga vapeninnehav.

Annons

Flera polispatruller och helikopter larmades ut på måndagskvällen efter att det vid 19.40-tiden kommit uppgifter om skottlossning.

Insatsutrustad polis i mörk luva och med k-pist samt hundpatrull letade efter gärningsmännen i centrala Bräcke.

Enligt samtalen till polisen hade fyra till fem män setts gå omkring med ett vapen helt öppet, polisen tror det var ett gevär.

Det var också en hel del andra människor utomhus i den mörka höstkvällen.

– Vi hörde ett skott, säger en av dem som var ute och gick.

– Sedan såg vi flera poliser i full utrustning. Men jag vet inte vad det är som hänt, säger vittnet.

Under kvällen och natten hölls flera förhör med vittnen och det ledde till att två män hämtades till förhör misstänkta för olaga vapeninnehav.

Enligt länsvakthavande befäl ska männen ha varit på besök i Bräcke.

Det finns inga uppgifter om någon har blivit hotad.

Den åklagare som kopplades in på fallet gjorde under tisdagen bedömningen att de båda misstänkta kunde släppas på fri fot. Men polisen höll ändå kvar männen eftersom det fanns misstankar om att de inte hade rätt att vistas i Sverige.

Senare under dagen släpptes den ene mannen medan den andre efter ett beslut hos Migrationsverket får stanna i förvar hos polisen.