Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Värna våra pensionsfonder

Svar på Pontus Björkmans insändare i LT 2 december. Pensionsfonderna skall vi vara riktigt rädda om. De ska givetvis placera pengarna så att största möjliga säkra avkastning erhålles. Nu kräver klimatalarmister att politikerna ska tvinga fonderna att sälja ut sina aktier för kol och olja och istället placera pengarna i ”förnybar” energi.

Det senaste året har aktier i kolgruvor varit mycket lönande, eftersom Kina, Indien och många utvecklingsländer startar 3 – 5 nya kolkraftverk varje vecka och planerar att fortsätta så till 2030. Placeringar i vindkraft har varit ruinerande, vilket många kommuner erfarit, då de vindkraftverk deras politiker satsat i har dragit stora förluster, trots subventioner i form av elcertifikat.

Detta gäller i många länder. I föregångslandet Tyskland med Europas största satsningar på vind- och solel har utsläppen inte minskat nämnvärt, eftersom man avvecklat kärnkraft, som måste ersättas med kolkraft, när det inte blåser. Det händer mest varje vecka. Både i september och november levererade alla vindmöllor på havet både öster och väster om Danmark precis NOLL MW.

Sedan i fjol har antalet nya möllor i Tyskland minskat med 85 procent. Alla tillverkare avskedar folk, en av de tre största har ställt in betalningarna och en annan har gått i konkurs. Det är i sådana företag alarmisterna tycker vi skulle ha pensionspengarna.

Inga politiker är farligare för medborgaren än domedagsprofeter med ambitionen att ”Rädda Världen”.

Domedagsprofeter har alltid haft fel. Det gäller även klimatalarmister!

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel