Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: SD i Krokom har inga egna förslag

Socialnämnden i Krokom styrs av C, M, Kd, Mp, oftast med stöd av Sd. Sd har varken lagt några förslag eller yttrat sig i något ärende i socialnämnden och endast vid två voteringar har de röstat annorlunda än samverkanspartierna. Att gå ut i media och kräva socialchefens avgång utan att själv komma med konkreta förslag i nämnden eller aktivt delta i diskussionerna på nämndens sammanträden är ett högst märkligt agerande. Sd påstår att socialchefen är högst ansvarig vilket inte är korrekt eftersom det är socialnämnden som har det yttersta ansvaret.

Vad gör då C och de övriga samverkanspartierna för att komma tillrätta med underskottet i socialnämnden? När Vänsterpartiet tidigare ställt frågan på kommunfullmäktige om vilka förslag och idéer som finns så har man bollat tillbaka och sagt att verksamheterna ska komma med konkreta förslag som nämnden ska ta ställning till. Att samverkanspartierna inte själva har förbättringsförslag för att komma tillrätta med underskottet är väldigt oroväckande.

På senaste socialnämnden lades begäran om tilläggsanslag på 26.5 miljoner till kommunstyrelsen för att täcka underskottet fram. Att ta ställning till detta på sittande möte är inte acceptabelt och Vänsterpartiet valde att inte delta i beslutet. Däremot röstade samverkanspartierna med stöd av Sd igenom det förslaget i socialnämnden.

Socialförvaltningen har inte fått hållbara budgetramar tilldelade av kommunfullmäktige på många år av de styrande politikerna i kommunen. Att som socialnämndens ordförande säga att budgeten inte är rimlig är helt sant. Men frågan vad ni gör åt detta kvarstår. Vem är det som styr?

Marie Svensson (V), ledamot i Socialnämnden Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel