Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: SD bidrar till ett hårdare samhälle

Svar till SD ”Socialchefen bör avgå” i ltz 25 oktober 2019. Jag vill med bestämdhet uttrycka mitt avstånd från den insändare våra SD politiker skrivit om socialchefen i Krokoms kommun. Som kommunstyrelsens ordförande och tidigare ordförande i socialnämnden är jag väl insatt i det arbete socialchefen, socialchefens chefer samt medarbetare gjort de senaste åren med att både driva, utveckla och hitta effektivitet inom socialförvaltningens verksamheter.

Det är verkligen inget lätt uppdrag att leverera välfärden med allt krympande ekonomiska resurser. Det yttersta ansvaret har dock vi politiker, inte socialchefen. När SD därför går till personangrepp med en insändare som både är platt, tom på analys, fakta och insikt, och dessutom själva är i maktposition i kommunen, reagerar jag starkt. Att SD går ut i media och kräver att socialchefen ska avgå som svar på förvaltningens budgetunderskott är under all kritik. Av flera anledningar.

1) Om SD känner att de behöver skylla på någon och själva är rädda för att ta ansvar, kan ni åtminstone skylla på mig som högsta beslutsfattare i kommunen.

2) Det har inte varit någon trängsel från era politiska företrädare med att komma först med de spännande visionerna om hur vi ska lösa vården och omsorgen i kommunen. Istället väljer ni att stöka och böka i mörka återvändsgränder, där misstro, rädsla och aggressiv nationalism far runt som tjutande spöken.

3) Ni bidrar med en sådan här insändare till ett allt hårdare samhällsklimat. Att sprida hat och hot från ett anonymt tangentbord till kommunens vardagshjältar och de som står upp för allas lika värde och rätt till god vård och omsorg, det är verkligen inte acceptabelt anser jag. Håll god ton mot våra medarbetare tack! De är också människor som varje dag gör sitt allra bästa med att hjälpa våra invånare.

Som ledare väljer jag en annan väg och jag tänker inte vika ner mig. Inte för att det alltid är lätt, men för att det alltid är rätt. Där vissa bara ser problem, ser jag också möjligheter. Där alltför många jagas av oron, vill jag vägledas av hoppet. Där främlingsfientlighet håller på att gripa tag, står jag för tillit, humanism och medmänsklighet. För tydlighet och resultatfokus. Istället för att vända kappan efter de hårda iskalla vindarna, väljer jag en annan, optimistisk väg.

Malin Bergman

Kommunstyrelsens ordförande i Krokoms kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel