Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Quicklund: Jag jobbar hårt för försvaret

Replik till ”styrgruppen” i LT 22 februari. ”Styrgruppen”ställer en fråga till mig gällande mitt engagemang för en försvarsetablering i Östersund.

Lobbyarbetet för en etablering av försvaret har varit omfattande av såväl mig som andra personer i länet. Dock är inte detta arbete alltid publikt i media, varför länsbor inte kan få ta del av hur jag och övriga har agerat.

För att få en djupgående kunskap gällande förutsättningarna har jag vid flera tillfällen deltagit på de övningar som Fältjägargruppen haft i länet. Jag har även besökt regementet I 19 i Boden, där jag träffat personer i ledande befattningar och som har ansvaret för den Norra Militärregionen. Jag har i Östersund träffat chefen för Norra regionens militärområde Ulf Siverstedt. Lägg därtill samtal med försvarsberedningens och försvarsutskottets ledamöter. Alla samtal har haft ett syfte och det är att beskriva och lobba för Östersunds oerhört goda förutsättningar för en försvarsetablering. Min och andras bedömning är att Östersund har ett starkt erbjudande med en väl utbyggd infrastruktur som snabbt skulle kunna bli operativ om det skulle etableras ett regemente här.

Skribenten nämner också att jag ofta talat om idrott i riksdagen. Jag har alltid i mitt riksdagsarbete fokuserat på en mångfald av länsfrågor, men att idrotten tidigare har fått ett utrymme har sin bakgrund i att jag under den föregående mandatperioden var partiets idrottspolitiska talesperson. Den förra veckans idrottsdebatt var dock den första under denna mandatperiod.

Saila Quicklund (M)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel