Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: (M): Rätt av oss att bjuda in Bali

Nätverket #femövertolv kritiserar oss för att vi bjöd Hanif Bali till Östersund för att möta allmänheten och svara på frågor. De får det att låta som om syftet med att bjuda hit Hanif ska ha varit för att bidra till motsättningar i samhället och ökad polarisering vilket såklart inte stämmer och saknar grund.

Moderaterna och MUF i Jämtland Härjedalen bjöd in Hanif för att han är en person som väcker engagemang och politiskt intresse hos många människor. Han är tydlig med vad han tycker och tänker och räds inte att ta ansvar för det. Engagemanget var stort då över 150 deltagare kom för att ställa sina frågor till Hanif och lyssna på honom, varav många var ungdomar som annars sällan har ett politiskt intresse.

Genom att bjuda hit honom erbjöd vi allmänheten att ställa sina frågor till Hanif, oavsett om man håller med honom eller inte. Vi anser att det är viktigt att skapa arenor där politiker och medborgare ges möjlighet till diskussion och dialog för vi tror att det är viktigt för att just minska den polarisering och de motsättningar som #femövertolv varnar för.

Vi anser detta för det är vår övertygelse att någon som försöker tysta, begränsa eller ignorera de som tycker annorlunda, allvarligt äventyrar tilliten mellan medborgare och politiker. En tillit som ständigt minskat och vi ser att förtroendet för politiker att kunna lösa samhällsproblemen sjunker.

Vår uppmaning till alla är att nästa gång ni får möjlighet att träffa någon politisk företrädare som ni inte delar åsikt med, kom och ställ era frågor direkt till personen. Utmana er själva och personen i fråga då det är genom samtal med varandra som vi kan lära oss att förstå varandra bättre!

Robert Hamberg (M)

Ordförande Moderaterna Jämtland Härjedalen

Carl-Oscar Franzon (M)

Ordförande Moderata Ungdomsförbundet Jämtland Härjedalen

Lise Hjemgaard-Svensson (M)

Ordförande Moderaterna i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel