Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Kommunism hotar säkerheten

Svar till Kick Leijnses artikel i LT 9 november. Jag likställde inte radikala islamister, som vill förstöra västländer med våld och terror, med kommunister men när ämnet nu kom upp så varför inte avhandla det översiktligt.

Det är sant att kommunister också klassas som hot mot rikets säkerhet. Med all rätt. Anledningen är att kommunister, om de inte klarar att argumentera för sin ideologi, inte gör någon hemlighet av att de då vill omstörta samhället och ta makten med våld. Det känner nog Kick till. 2018 greps en vänsteranhängare, med kopplingar den autonoma miljön, för vapenbrott genom en vapengömma i Taberg. Den autonoma extremvänstern, som står för 95% av det politiska våldet i Sverige, är rakt igenom odemokratiska. De drar sig inte för att störa lagliga demonstrationer och misshandla folk samt förstöra egendom.

Det är alltså en sådan rörelse som Vänsterpartiet, SVT m.fl. mer eller mindre officiellt gillar eftersom det är en "god" sak att ge sig på SD, NMR m.fl. Så mycket för yttrandefriheten när det kom till kritan. Och innan Kick kokar över: Jag jag tycker att alla ska få säga sitt. Först då kan man syna dem i sömmarna. Att störa ger bara offerstatus men så långt verkar inte extremvänstern kunna tänka.

För övrigt går det inte att förtala en organisation och speciellt inte en sluten sådan som SVT. Där har man "gömt" organisationen i en stiftelse så att de inte ska kunna granskas. Det är vidare väl känt att SVT har en tydlig vänstervinkling på sina reportage och företrädare från S-regeringen eller vänsterpartiet får snällare frågor och inget korsförhör som drabbar M eller SD. Men det är föremål för en helt egen debattartikel.

Vad gäller Kicks övriga felaktiga angrepp i sak så kan jag bara konstatera att Sverige nu tar av biståndet till utvecklingsländerna för att finansiera flyktingmottagandet i Sverige. Afrikas barn dör på grund av indraget bistånd, medan personer som inte har asyl- eller skyddsskäl får stanna i Sverige och leva på bidrag.

Kick verkar ha en annorlunda syn på vad humanism är.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel