Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: #FemÖverTolv svarar (M)

Vi i #FemÖverTolv ville med vår insändare ställa frågan om vilket samhälle vi vill ha i Sverige. Dessvärre ändrades vår rubrik av redaktionen på tidningen och fokus hamnade på om inbjudan av Hanif Bali var riktig eller ej vilket var olyckligt.

Vi anser, liksom er Moderater, att en öppen debatt är viktig. Men det är viktigt att debatten blir saklig och baserad på fakta. Dagens debatt, framförallt av toppolitiker, har hamnat i ett läge där alla problem enbart har en lösning, nämligen en stram asylpolitik. Lyssnar man på dagens politiker får man uppfattningen att alla brott utförs av invandrare, att alla kommuners försämrade ekonomi beror på invandrare osv. Men om man ser på fakta och statistik är detta inte sanningen. Vi tycker att det är viktigt att när man gör uttalanden så ska det finnas en faktabaserad grund i det som sägs.

Enligt referatet i LT så kunde vi se flera sådana uttalanden av Hanif Bali som vi ville belysa och menar är polariserande. De var generaliserande och inte baserade på fakta som t.ex att invandrare inte vill arbeta utan hellre vill utnyttja socialbidrag.

Vi vill visa på en annan bild av invandringen. En bild av att de människor som vi möter och som har sitt ursprung i andra länder är strävsamma och hederliga människor. De är människor av kött och blod precis som oss infödda svenskar. Människor som har positiva sidor precis som vi, liksom fel och brister. Men det gör inte att de bidrar till mer problem i vårat samhälle än vad ursprungssvensken gör. Det de behöver är en chans att få visa vad de går för, men det kräver att ni politiker och vi i civilsamhället tillåter dem det. Vi menar att ett samhälle som vill växa och bestå behöver medmänsklighet och vara inkluderande.

Vi i #FemÖverTolv vill uppmuntra er politiker och våra grannar i civilsamhället att våga ta kontakt med människor som har sitt ursprung i andra länder. Det är mycket berikande och kan ge en insikt om att de klyschor och fördomar som uttalas dagligen inte är sanningen.

Dessutom behöver Jämtland och Sverige dessa människor för att kunna bygga vår välfärd.

Nätverket #femövertolv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel