Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Därför agerar SD

Det är just för att värna demokratin som Sverigedemokraterna vill kalla upp företrädare för SVT, för att reda ut om den skattefinansierade public service verkligen är opartisk, opolitisk och objektiv.

Det borde ha gjorts för länge sedan och kontinuerligt. Det är bara ovärdigt att försöka göra någon form av koppling till diktaturer. Det är att förringa just problemet med yttrandefrihet i dessa länder. Att det finns en indirekt politisk styrning av public service visas t.ex. i att Granskningsnämnden med flera består av politiker och i vissa fall utredda av regeringen - hur opartiskt och opolitiskt känns det? Byt ut dem mot en medborgarpanel istället.

Om "Vaksamma tanten" tog sig tid och analyserade vad som sägs och rapporteras om på just SVT och i SR så skulle hon märka att det finns en hel del partiska inslag och brist på kritiska frågor till makthavare. Det borde oroa "Vaksamma tanten" mycket mer men om man har hjärtat till vänster så känns den slagsidan nog bara bra. Då är det klart att man blir upprörd över att någon försöker rubba cirklarna.

För övrigt anser jag att SVT och SR ska göras om till en myndighet med full insyn istället för en hemlig stiftelse för vem granskar granskaren idag? Vi betalar 8,4 miljarder skattekronor per år men får ingen som helst insyn. Är det demokratiskt och så yttrandefrihet ska vara? Bara vissa får yttra sig via vår skattefinansierade public service.

"Skattebetalare"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel