Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Chefen är kompetent och engagerad

Annons

Med anledning av artikeln om socialförvaltningen från Sverigedemokraterna i Krokoms kommun vill vi påpeka några saker.

Vi tycker att det är självklart att offentlig förvaltning kunna kritiseras och rådande strukturer ifrågasättas, då det är enda sättet att säkra kontinuerlig utveckling och transparens. Det finns dock väldigt tydliga riktlinjer för hur kritik från olika håll bör framföras. Att som folkvald politiker och ledamot i ansvarig nämnd framföra kritik mot en tjänsteman som man har högsta ansvaret för anser vi både visar på en bristande kompetens och förståelse både för den egna roll och ansvar man har som politisk representant, för det demokratiska systemet och för hur offentlig förvaltning i dag fungerar och inte minst, en flagrant brist på förståelse av vad ett gott ledarskap innebär.

Vi är inte nöjda med vissa aspekter av hur vår förvaltning fungerar, och vi jobbar hårt för att föra fram andra perspektiv och sätt att göra saker på. Men, vår uppfattning är att vi har en kommunal organisation med många fantastiska tjänstemän som brinner för sitt uppdrag, för vår kommun och för att göra det bästa möjliga för den. Utifrån vad vi hört och lärt om chefen är vår uppfattning att hon är en synnerligen kompetent, engagerad och uppskattad verksamhetschef som har lyft sin förvaltning ordentligt sedan hon tillträdde. Vi tycker att det inte bara är synd utan faktiskt rejält oroväckande med den kritik som hon utsatts för de senaste tiden, både från offentlighet och nu även från politiskt håll, för vad det gör med tryggheten som anställd i vår kommun.

Skälet för kritiken från SD är svårigheten att hålla budgeten. Socialförvaltningen är en verksamhet som egentligen inte går att sätta budget på, då den ska möta upp människor efter behov och ofta oförutsägbara situationer. Som rapport på rapport det senaste året har visat på så är både Sveriges kommuner och regioner kraftigt underfinansierade. Vi får helt enkelt inte de medel som krävs för att vi ska kunna uppfylla de lagstadgade verksamheter som vi har på våra lokala nivåer. Det är här, anser vi, som grundproblemet ligger, att fördelningen helt enkelt måste förändras och det inom en snar framtid. Det är också här vi önskar att en betydligt större del av det politiska fokuset skulle ligga, eftersom det är enda sättet att få den förändringen.

Krokoms Växtkraft

Kristina Ernehed

Sara Swedenmark

Jenni Skarp Andersson

Anna Olofsson Frestadius

Susanne Kvarnlöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel