Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka är det egentligen som befinner sig i utanförskapet ?

Moderaterna sa i valet att alla som fick bidrag (läs a-kassa, barnbidrag, bostadsbidrag, sjukkassa, studiebidrag, föräldrapenning etcetera) var de som var i utanförskapet.

Annons

Dessa skulle särskilt de borgerliga partierna ta hand om så de kom in i gemenskapen och inte var kvar i utanförskapet. För ingen, menade moderaterna skulle behöva leva på bidrag, det var förnedrande.

Min fråga till den borgerliga regeringen är om Volvo och andra företag som nu får bidrag från staten är de som befinner sig i utanförskapet nu?

Och gäller det även för bankerna som håvat in vinster de senaste åren men nu fått ekonomiska svårigheter, när de nu får bidrag från staten hamnar även de i utanförskapet?

En stilla undran från en som funderar lite kring detta med rättvisa och ideologi här i vårt samhälle.

Vanligt folk som inte själva har gjort sig arbetslösa eller skadat sig själva skall inte få något stöd av samhället med a-kassa eller försäkringskassa när de utan egen förskyllan hamnat i svårigheter någon längre tid. Nej de skall kvickt ta ansvar för sig själva. Annars går de på bidrag och känner sig förnedrade och hamnar i utanförskapet. Något som moderaterna menar ingen skall ”behöva” göra.

Men det gäller tydligen inte för företag och banker som har tagit ut övervinster under många år. De blir inte förnedrade av bidrag från Svenska staten och dess skattebetalare.

Visst är världen konstig så säg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons