Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tar ansvar för prästgården

Annons

Prästgården i Bodsjö är till salu! Så långt kan jag hålla med Barbro Norberg, i torsdagens LT. Men det är också ungefär det enda som stämmer överens med sanningen. Jag känner att det är på sin plats med lite fakta när det gäller den här försäljningen.

För det första så finns det alldeles intill kyrkan i Bodsjö en vacker sockenstuga med plats för 90 sittande gäster. Alltså tillräckligt för att församlingen ska kunna erbjuda lokal för kyrkkaffe vid förrättningar såsom dop, vigslar och begravningar. Att kyrkan ska hålla med samlingslokal till ortens föreningar ser jag inte som en prioriterad fråga i en tid när man måste se om sin ekonomi, det ingår inte heller i kyrkans ansvarsområde. Dessutom finns i området ett antal andra lokaler att tillgå för föreningsträffar.

Att skänka bort prästgården till en förening som inte har visat något som helst intresse för kyrklig verksamhet anser jag inte vara att ta sitt ansvar som förtroendevald politiker. De bodsjöbor som är engagerade inom kyrkans verksamhet, både förtroendevalda och många andra, anser att en försäljning av prästgården är helt rätt. Och att ta sitt ansvar är att sälja prästgården till någon som kan förvalta den och samtidigt bidra till en utveckling i bygden, i samförstånd med kyrkans företrädare, anser kyrkonämnden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons