Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan stödja – inte driva

Annons

Skidskyttetävlingarna blev åter en succé. Ett stort grattis till arrangörer, alla frivilliga funktionärer och till Skidskytteförbundet. Fina tävlingsförhållanden inramades av ett fantastiskt vinterlandskap och en entusiastisk publik. Vad kan man mer begära?

Ja, naturligtvis en fortsättning med World Cup varje år. Det är därför välkommet att Skidförbundets ordförande initierar en debatt om vilka förutsättningar som behövs för att Östersund skall vara attraktivt för framtida tävlingar.

Länsstyrelsen har under hela 2000-talet haft som strategi att stödja stora evenemang, dels för att de i sig ger utveckling, dels för att det är viktigt att bygga varumärken med stora evenemang och tävlingar.

Länsstyrelsen har på olika sätt lämnat stöd till både större och mindre evenemang. Naturligtvis har den Alpina nationalarenan i Åre och Skidskyttestadion i Östersund varit de viktigaste.

Länsstyrelsen har de senaste fem åren direkt lämnat stöd till investeringarna på stadion i Östersund med 16 miljoner kronor och arbetat för stöd från EU: s strukturfonder med totalt 23 miljoner kronor. För utveckling av VM i Skidskytte och större tävlingar har vi lämnat stöd med cirka 2 miljoner kronor. Däremot kan inte Länsstyrelsen stödja själva arrangemangen, det tillåter inte reglerna.

Länsstyrelsen är även i fortsättningen positiv till att utveckla förutsättningarna för stora evenemang. Driva evenemangen med god ekonomi måste arrangörerna göra.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons