Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi betalar nog gärna skatt

En halv miljon har lämnat a-kassan. Människor har alltså lämnat en försäkring som ska ge trygghet vid eventuell arbetslöshet.

Annons

Jag tycker att det vore omänskligt och fel att lägga skulden på dem som lämnat a-kassan. Det är nämligen inte deras eget fel.

Den borgerliga regeringen höjde avgiften på a-kassan och följden blev den inte oväntat att en halv miljon människor lämnade den. Varför skulle en ensamstående mamma med två barn lägga pengar på att vara kvar i a-kassan, när hon faktiskt har ett jobb? Ännu en onödig utgift, utöver alla räkningar och övriga utgifter.

Hon går ur a-kassan och när företaget hon jobbar på måste göra sig av med folk, så får hon sluta.

Jag tror att trygga människor vågar. Man vågar satsa på sig själv och på andra människor runt omkring sig. Jag tror också att vi ska hjälpa mamman i exemplet ovan. Om jag blev arbetslös eller sjuk skulle väl också jag vilja ha hjälp? Hur stark jag än är som individ, så kan jag inte fixa mitt brutna ben eller min sjukvårdsräkning ensam.

Jag tror att alla gärna betalar lite extra i skatt – för det går ju trots allt tillbaka till oss själva genom gratis sjukvård, utbildning och just den där extra lilla tryggheten.

Linn, SSU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons