Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför stannar reserverna hemma?

/
  • Mats Larsson får stanna hemma när svenskarna tävlar i Vancouver.  Foto: MAJA SUSLIN/Scanpix

Det förvånar mig att duktige längdåkaren Mats Larsson inte får en OS-biljett. Trots SM-framgångarna blir det reserv på hemmaplan!?

Annons

Varför har man inte med sig reserverna till OS då? Hur lång tid har man på sig att med flyg hinna över till Vancouver då det är tätt mellan tävlingarna?

Hur blir det med tidsomställningen för den som hastigt kallas in som reserv? Kan man då i detta läge göra sig rättvisa som reserv? Tror inte det!

Och ska inte Sverige ha råd med att ta med åtminstone två åkare till, då många länder både har tolv herrar och tio dam-längdåkare med till detta OS.

Norge har namngett 19 åkare och håller kvar sin sista plats öppen. Klokt av Norge. Sverige har alltså 20 platser, har namngett 16 åkare och håller en plats öppen. Har man då avstått från tre platser?

Varför nyttjar man inte de 20 kvotplatser man har till förfogande, och även låter påläggskalvarna få vara med? Är det snålhet?

Hade jag pengar skulle jag skänka Mats en biljett dit så han som reserv skulle kunna vara på plats.

Betänk följande om det blir sjukstuga eller skador i truppen, ska man då vara efterklok och säga ”Tänk om vi haft våra reserver på plats”. Här sitter SOK, Folin med flera och avgör en kompetent åkares öde!

Förbannad blir man, minst sagt. Ändra er och ge Mats Larsson en OS biljett!

Arne Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons