Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så tyst om aborter?

Fredagen den 11 september mördades James Pouillon, sittandes med sitt plakat, med en bild på ett ofött barn och texten LIFE, i den lilla staden Owosso i Michigan, USA.

Annons

Intill sig hade han sin bärbara syrgastank. Polisen har berättat att mördaren var missnöjd med de bilder Pouillon visade.

James, eller Jim som han ofta kallades, var känd som den stillsamma the ”Sign guy”, plakatmannen, och han fördömde alla former av våld i sin mångåriga och tysta kamp för de ofödda.Flera gånger utsattes James för attacker och glåpord och vid ett tillfälle blev han nästan påkörd av en bilist som svängde upp på trottoaren rakt mot honom.

Efter hans död har många trätt fram och berättat om sina samtal med James, om hans passion för de ofödda och om de gånger han sagt sig vara beredd att ge sitt liv för att aborterna ska stoppas.

Hans dotter har trätt fram i media och berättat att hon inte hyser något agg till mördaren: Han behöver Jesus som vi andra.

Trots att svensk media har producerat åtskilliga inslag om mordet på abortläkaren George Tiller tidigare i år, har jag inte lyckats uppfatta någon kommentar om James Pouillon i mer än en svensk tidning än så länge.

Är ovanstående:

ett misstag i arbetet med informationsflödet.

ett exempel på en politisk korrekthet som smugit sig in i mediabranchen. (Det är helt rätt med abort, och det som motarbetar den bör negligeras).

Ulf Hedin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons