Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ska vindsnurrorna byggas?

Annons

Jaha så var det dags igen! Den här gången är det tre centerpartister som på LTdebatt ondgör sej över en planerad vindkraftpark i Krokoms kommun. Det är det gamla vanliga. Gärna vindkraft – men inte just hos oss och så vidare. Om alla gärna vill ha vindkraft – men inte precis i den egna kommunen, ja då blir det väl ingen vindkraft alls.

Det är tydligen bara nackdelar med vindkraftverken. Till och med renarna störs av vindkraften. Har man frågat dom? Dom kanske störs mer av dom massor av européer som det kommer att att vimla av, när alla små turistföretag, som debattörerna tror går en lysande framtid till mötes – förutsatt att vi inte bygger några vindkraftverk förstås! Även våra egna turister från närområdet ”kan reagera negativt.” Jag tror inte att dom turister som drar fram i skoterkaravaner störs av vindkraftverken. Dom har nog fullt upp med att hålla koll på dom andra skoterförarna.

Också jakten kommer att påverkas negativt, men eftersom våra fjäll utgör sisådär en 10, 15 procent av Sveriges yta behöver man väl skjuta dom stackars riporna just där snurrorna är placerade?

Som bekant har Centern svängt i kärnkraftfrågan så då kan det väl bli aktuellt med uranbrytning? Prospekteringar har redan skett på flera håll inom kommunen. Hur kommer det att påverka en framtida turism?

Jag tycker att debattörerna skulle lägga sin energi på att rädda våra stränder från att exploateras. Vårt strandskydd – som praktiskt taget har upphört att gälla i till exempel Mälaren och Stockholms skärgård – är unikt och skulle kunna utnyttjas av våra turistentreprenörer!

Maria, Leif och Kurt-Olov kanske skulle undersöka varför Middagsfjället kan bli en ekonomisk framgång för bygden men inte – enligt debattörerna – vindkraften i Krokoms kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons