Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var sann mot dig själv i alla lägen

Annons

Jag och många med mig har insett att det som styr oss människor antingen är rädsla eller kärlek. Vi människor borde lära oss att det är ingen mening att vara rädda. För att citera ett känt citat: ”Hälften av det du oroar dig för kommer aldrig hända och hälften händer ändå så varför oroa sig?” Detta tror jag stämmer.

En önskan/dröm för många är fred i världen. Detta tror jag bara kan uppnås genom att vi var och en slutar vara rädda.

Om ingen människa var rädd skulle ingen behöva ha vapen för att ”försvara” sig med.

Vi skulle inte behöva ha försvar, och land som till exempel USA skulle inte behöva lägga ut exempel antal 100-tals miljarder dollar på sin försvarsbudget. Utan de skulle i stället kunna lägga resurser och tid på att göra världen till en bättre plats.

Därmed inte sagt att vi inte borde vara vaksamma över människor och olika situationer när det är befogat. Men det är en annan sak än rädsla. Ofta bottnar rädslan som vi har för något/någon i något som vi inte erkänner för oss själva.

Jag har tidigare varit rädd för att bli kritiserad och jag har haft svårt att hantera när någon blir arg mig.

Därför har jag ständigt försökt leva upp till folks förväntningar, och inte göra någon besviken. Jag upptäckte att den rädslan berodde på att jag inte varit ärlig mot vissa personer i min omgivning och inte heller mot mig själv. När jag började vara ärlig började rädslan släppa, och jag kände en enorm befrielse.

Något som jag skulle vilja göra gratis reklam för här och nu är: Var sann mot dig själv och sluta vara rädd. Låt kärleken växa fram inom dig, du kommer inte ångra dig!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons