Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vagnen nedpissad – vem betalar?

För några veckor sedan blev vår barnvagn nedkissad av en katt på förskolans gård.

Annons

Vi måste ha vagn med oss varje dag eftersom vår son fortfarande har behov av att sova en stund varje dag och något alternativ inne finns inte. Varje eftermiddag tar vi med oss vagnen hem för att förvara den i vårt eget förråd men på förskolan finns inte något sådant alternativ. Vagnen står under tak men mer skydd än så får den inte.

Flera familjer har tidigare drabbats på just den här förskolan och nu var det vår egen vagn som blev utsatt. Det första jag gjorde var att kontakta vårt försäkringsbolag. Jag räknade med att vår hemförsäkring skulle täcka sådana här missöden men nej, försäkringen täcker inte skador som orsakats av husdjur. Att husdjuret ägs av någon annan spelar ingen roll. Då är det den okända kattens ägare som ska stå för skadan. Tack för det!

Nästa steg var att ta kontakt med kommunen. Jag pratade både med försäkringsenheten och förskolans rektor och någon ersättning har vi inte rätt till. När jag ifrågasätter varför det inte finns något vagnsförråd så skyller man på stram ekonomi och på politikerna. Är Östersunds kommun verkligen så fattig att man inte kan sätta upp några enklare förråd på förskolornas gårdar? En friggebod kostar inte mer än några barnvagnar tillsammans och det är pengar som vi föräldrar redan ofrivilligt fått stå för. Jag tror det snarare handlar om ointresse än om stram ekonomi i den här frågan och jag tänker därför inte ge mig förrän kommunen kommer med en vettig lösning.

En väldigt upprörd förälder


Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons