Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad väntar ni på – bygg fängelset nu

Varför så tyst om fängelsebygget? Hoppas våra lokala politiker och riksdagsmän enhetligt jobbar och lobbar stenhårt i denna fråga nu för det gör med säkerhet andra politiker i andra regioner också.

Annons

För snart avgörs det. Fängelsebygge eller inte fängelsebygge.

På kriminalvårdens hemsida står det att fram till år 2014 ska 2 287 nya platser för intagna byggas på fängelser. Saknas pengar? Javisst, nu ja men även om bara hälften av platserna tas fram för att spara pengar så går det inte att komma ifrån att för Torvallafängelset, som ska bidraga med 210 platser är det bara att sätta spaden i jorden och börja bygga på den redan avhuggna tomten i Torvalla.

Torvallafängelset är dessutom ett av de fåtal byggklara projekt som finns hos kriminalvården. Ritningar finns, diverse överklaganden är avklarade, miljöutredningar är godkända etc. Det är noggrant beskrivet på kriminalvårdens hemsida hur fängelset ska se ut och med tidplaner med mera. Alla förberedelser är gjorda och över 150 miljoner har redan lagts ner. Jag förstår inte vad man väntar på för en sån kolossal felräkning och felsatsning kan väl inte kriminalvården ha gjort? Att en regering beslutat om ett fängelsebygge och en annan regering via sitt kriminalvårdsverk under sin tid administrerat fram detta miljonprojekt för att sätta spaden i jorden innebär bara en sak. Börja bygg!

Att vi får ett häkte på köpet, och slipper ständiga 50 mils transporter för häktade, poliser och advokater med följen är ju inte heller fel.

Skattebetalare 2010

J Jag förstår inte vad man väntar på för en sån kolossal felräkning och felsatsning kan väl inte kriminalvården ha gjort?

Skattebetalare 2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons