Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör Centerpartiet för fängelset?

Vad har Östersunds centerpartistiska oppositionsråd Carina Zetterström gjort för att få ett beslut om byggande av ett fängelse i Östersund?

Annons

Direkt efter regeringens besked i höstas om att det inte skulle bli något fängelse i Östersund tog jag initiativ till en träff med regeringen i frågan. Carina Zetterström och Pär Jönsson var med vid den träffen och Justitieminister Beatrice Ask (M) bad oss att avvakta tills hon själv gjort en granskning av frågan.

Nu ser vi att regeringens passivitet gör att myndigheten helt lägger ner planerna och att häktet kommer att flyttas från Östersund. Andra delar av rättsväsendet hotas också av nedskärningar. Det är ett mycket stort svek och tyder på att vårt län inte betyder så mycket för den borgerliga regeringen. I lördagens tidning läser jag att centerpartisterna Jöran Hägglund och Per Åsling inte tycker att vi ska ha ett fängelse i Östersund. Det är mycket upprörande och visar att Centern i länet aldrig har tagit denna fråga på allvar.

Sedan vi uppvaktade regeringen har det funnits massor av tillfällen när Carina Zetterström har kunnat påverka regeringen i denna viktiga fråga. Hon har ju, till skillnad mot mig, direktkontakt med hennes partivänner och inte minst näringsministern. Det handlar ju om flera 100 jobb till Östersund och skulle stärka en rad andra verksamheter som är viktiga för vår region.

Det kommer att behövas fler platser på landets kriminalvårdsanstalter och risken är nu att regeringen tvingar fram projektering av nya fängelser i södra delarna av landet.

Snacka om regionalpolitisk hänsyn!

Därför frågar jag Zetterström, vilka kontakter har tagits och vad som gjorts för att påverka regeringen att fatta beslut om ett fängelse i Östersund?

Jens Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons