Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är kommersiellt i kommunen?

Nu är det beslutat att äventyrsanläggningen på Frösöberget ska rivas.

Annons

Anledningen är dels erosionsrisk men även för att, enligt Bengt Marsh, anläggningen blivit en ”turistanläggning” och kommunen inte ”ska bedriva kommersiell verksamhet”.

Mycket märkligt. Är Thomée, Storsjöbadet, campingen eller Verkö Slott något annat än kommersiella turistverksamheter? Ligger dessa inom kommunens kompetens? Då verkar inte ansvar eller driftentreprenad vara något problem. För övrigt verkar inte risken för erosion på berget ha påverkat att man har byggt villor strax nedanför äventyrsanläggningen, eller planerar man att riva dem också?

Å ena sidan vill man satsa på turistverksamheter och profilera Östersund som en turiststad men å andra sidan vill man inte ge turisterna något att göra.

Jag tror att man utan problem kunnat arrenderat ut eller sålt hela anläggningen, men inte marken, om man engagerat sig och vetat vad som gäller vid upphandlingar och ansvarsförsäkringar.

Det kan för övrigt inte röra sig om speciellt stora belopp (förenklad upphandling) eller många intressenter för en dylik äventyrsanläggning. Nu kommer man i stället att få ta kostnaden för nedmonteringen och destruktionen samtidigt som Östersund blir en turistattraktion fattigare.

Kommunens vägar äro outgrundliga.

J Är Thomée, Storsjöbadet, campingen eller Verkö Slott något annat än kommersiella turistverksamheter?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons