Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det politikerna i Åre inte fattar?

Annons

Vid barn- och utbildningsnämndens möte i Åre kommun den 17 februari beslutades enigt att flytta årskurerna 7–9 från Järpen till Mörsil. I ett referat från LT (18 februari), säger bland andra Leif Nord, ordförande i barn- och utbildningsnämnden att han inte tycker det har framkommit något alternativ, varken på stormötet 16 februari eller tidigare.

När förslaget om flyttning från Racklöfska till Mörsil blev känt för en bredare allmänhet, inbjöd kommunen till ett första stormöte i Racklöfska skolans aula. Då framfördes önskemål om återuppbyggnad av nedbrunnen byggnad vid Racklöfska skolan. Det var två dagar före fullmäktiges beslut om flyttning. Nästa stormöte hölls den 16 februari, där framfördes förslaget att sammanföra Hallens och Mörsils högstadier till Mörsil, och att låta årskurserna 6–9 vara kvar i Järpen.

Mot bakgrunden av två mycket välbesökta stormöten i skolfrågan, där tydliga alternativ framförts ter sig Leif Nords uttalande något märkligt. På vilket sätt skall alternativ/förslag framföras för att de skall uppfattas av ansvariga politiker?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons