Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utred misstänkt organhandel

I januari och februari var vi många Östersundsbor och majoriteten av våra politiska partier, som trotsade vintervädret för att protestera mot Israels övergrepp mot Gaza. Sen dess har Amnesty, Human Right Watch och många andra trovärdiga organisationer påtalat de krigsförbrytelser som begicks av den israeliska armén.

Annons

Fortfarande hindras återuppbyggandet av de krigshärjade områdena genom en hänsynslös israelisk blockad.

När nu sionistiska företrädare åtalas i USA för olaga organhandel sätts åter palestinska misstankar av organstöld från de av den israeliska armén dödade palestinier på dagordningen. Att detta ska utredas är ett berättigat krav som inte har med antisemitism att göra. Tvärtom så ska en opartisk utredning rentvå alla judar, som är emot Israels krigsförbrytelser, från misstankar från att vara delaktiga i dessa övergrepp mot mänskligheten.

Att svenska myndigheter ingrep mot dem som avslöjade övergrepp mot judiska medborgare i Hitler Tyskland är en skamfläck i vår historia. Den kan vi rätta till nu, inte genom att utfärda nya restriktioner av pressfriheten. Det är dags för den svenska regeringen att tydligt ta ställning mot de systematiska övergrepp, som begås i den israeliska regeringens namn, mot icke judar och judiska oppositionella.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons