Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uittos privata lekstuga

Annons

Uitto fortsätter att vara på dåligt humör, men trots det så ska jag lämna några svar på hans felaktiga påståenden. Vad avser regionfrågan, så har den blivit Robert Uittos egen lekstuga.

Förvirringen ökar i takt med Uittos inlägg. Ena dagen försvarar han i landstingsfullmäktige den egendomliga konstruktionen med en Mittsverige-region, nästa dag skriver han ett brev till Landstinget Västernorrland, där han både förklarar att landstingets ansökan står fast och att han vill diskutera en gemensam regionkommun bestående av våra två län.

När det gäller förmögenhetsskatten, började den fasas ut redan under den förra sosseregeringens tid. Anledningen var enkel: Den klick människor det handlar om med så stora rikedomar, flyttar pengarna utomlands den dagen skatten återinförs. I min och Roberts värld är det naturligtvis bättre om miljarderna stannar i Sverige. Det här vet Uitto, men av någon anledning väljer han hellre plakatpolitiken framför fakta.

Avslutningsvis: Att återupprätta arbetslinjen var Alliansens viktigaste löfte till väljarna i valet 2006. Jobbskatteavdraget är därför ett viktigt steg i moderaternas kamp mot utanförskapet.

Sammantaget har skatteavdraget tydligt höjt arbetets värde för lärare, metallare, undersköterskor, sjuksköterskor och alla andra som arbetar. Den tredje sänkningen innebär exempelvis att ett vårdbiträde med 19 000 kr i månadslön kommer att få 1 100 kr mer kvar i plånboken varje månad.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons