Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tanterna slet i värmen

Svar till signaturen Kaffetanten i LT i lördags. Vi beklagar naturligtvis att du är missnöjd, men är samtidigt glada att du talar om för oss vad du tycker så att vi kan ta hänsyn till det i framtiden.

Annons

Inför årets Hembygdsdag hade styrelsen bestämt att vi skulle ersätta stutarna med sillsmörgås samt även erbjuda glass (det enda som serverades i plastmuggar).

Om vi tittar tillbaka på de 35 tidigare Hembygdsdagarna så har inte alltid stutar erbjudits, men du har rätt i att vi haft dem de senaste åren. Vi hade fyra tanter i serveringen. Smörgåsarna gjordes på beställning för att de skulle vara fräscha i det varma vädret.

Vi saknar tyvärr kylar för att göra smörgåsar i förväg, där har ju stutarna ett övertag då de kan staplas på mindre volym i kylarna. Detta ledde ju till att damerna under en period hade lång kö och under någon timme hoppade jag även in i disken för att nydiskat porslin skulle komma fram till de hårt arbetande damerna och de tålmodiga kunderna. Vi är glada för det beröm damerna fick för de 150 smörgåsar som de tillverkade samt för de 85 bitarna av de två sorternas hembakta kakor som såldes.

Vi lovar att försöka mobilisera fler tanter i framtiden och naturligtvis är du välkommen att ställa upp.

Du missade väl inte att vi hade tre tanter som serverade bumat uppe i Skogskojan?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons