Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänd gatubelysningen i Östersund

/

Annons

Öppet brev till Polismyndigheten i Jämtland: Ni har lagt ner undersökningen om vållande, när en man blev påkörd och senare dog av skadorna vid en trafikolycka på Rådhusgatan i maj 09. Varför fortsatte ni inte undersökningen med att utreda vilka som var ansvariga till att gatubelysningen släcktes?

Nu fortsätter kommunen att ha gatubelysningen släckt på många av stadens gator och utsätter därigenom fotgängare för stor risk att bli påkörda och skadade. Kommunen utsätter också att förare av alla fordon för en oerhört stor risk att bli vållande till personskada, detta utan egen förskyllan, då det är beckmörkt på gator och även broar.

Har polisen kört över Frösöbron och vidare Vallaleden kvällstid? Har polisen kört Stuguvägen ner mot Lillänge, Rådhusgatan genom centrum? Någon enstaka lampa lyse, men korsande gränder är kolsvarta.

Om en bilförare kör med en lampa trasig, så blir det böter. Hur kan Polisen tolerera att Östersunds kommun har gatubelysningen släckt utan några som helst böter?

Hur ska man som privatperson få kommunen att tända gatubelysningen då det inte räcker att folk klagar och ett människoliv redan är offrat. Ska man polisanmäla kommunen, eller tänker Polisen själv sätta in åtgärder för att få kommunen att tända gatubelysningen med det snaraste.

Foto: Scanpix

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons