Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tala om vad majoriteten lovat

Annons

Mitt i vårt stora omställningsarbete – som även moderaterna deltagit i – försöker Christer Siwertsson, m, gömma sanningen och påstå att landstinget gör stora ekonomiska utsvävningar. Nu måste även han ta ansvar och istället tala i klartext.

Vilka är dessa ekonomiska utsvävningar, var görs de och av vilka? Varför plockade han inte fram dessa exempel och visade var i landstinget detta görs, så att vi kunde plocka bort det i bortprioriteringarna? Är det sjukvårdspersonalen som står för den, är det andra av våra anställda för det måste ju handla om mångmiljonbelopp eftersom det tydligen har påverkat vårt landstings ekonomi så negativt. Våga nu berätta vilka utsvävningar som landstingets personal sysslar med, så att vi med dina förslag kan rädda landstingets ekonomi!

Tala om vilka satsningar i framtiden vi i majoriteten lovat. Svara nu för en gångs skull sakligt även på detta. Gärna med summor.

Slutligen vill jag hålla med dig om behovet av samarbete över partigränserna i ett läge som detta för kommuner och landsting, där vi enligt senaste skatteprognosen tappar över 80 miljoner nästa år bara till vårt lilla landsting. Därför känns det glädjande att inte minst centerparitet i landstinget tagit ett sådant ansvar. Nu återstår att se om Du törs medverka till att kritisera din regering på samma sätt som vi gjort för att påvisa behovet av att kommuner och landsting behöver ekonomiskt stöd inte sänkta skatter för mångmiljardbelopp! Kanske vågar du även kritisera den för att de förändrat statsbidragssystemet så att fattiga kommuner och landsting förlorat många miljarder till de rikares fördel…

Det vore ett partiöverskridande samarbete utöver det vanliga!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons