Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att nå innehållet

/

Något vi alla berörs av är förpackningar av olika slag, framförallt plastförpackningar. Nästan allt vi handlar är ju förpackat på något sätt.

Annons

Att på ett bekvämt sätt få upp förpackningar är inte det lättaste. Dessutom ska man ha bra syn för att kunna läsa eventuella anvisningar. Trots detta är det ofta hart när omöjligt att öppna vissa varor. För egen del brukar det sluta med, när det gäller plastemballage, att använda en sax och klippa. Då har man förvisso också förstört möjligheten att förvara eventuell mat i förpackningen.

Eftersom jag är reumatiker har jag tidigare deltagit i Reumatikerförbundets projekt Lättöppnade förpackningar som pågick i närmare 3 år. Det känns inte som förpackningarna blivit mer lättöppnade trots projektet. Det är tur att det finns många bra hjälpmedel för de som har funktionsnedsättningar av olika slag. Trots att mina egna händer är fullt friska så har jag som sagt stora problem med många förpackningar.

Det borde vara självklart för producenterna att vi konsumenter kan öppna de varor vi köper på ett så enkelt sätt som möjligt, eller?

Kommer osökt att tänka på en TV-sketch för många år sedan där den hungrig skådespelerskan Eva Rydberg hade köpt en stor påse med matvaror. Resultatet blev att hon fick fortsätta vara hungrig, hon fick inte upp en enda förpackning. Detta var naturligtvis en parodi på problemet men inte långt ifrån sanningen.

Det känns tyvärr som vi fortfarande inte kommit särskilt långt i dessa sammanhang. Kan vi förvänta oss mera lättöppnade förpackningar i framtiden?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons