Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att handla lokalt producerad mat

/
  • ”Det är helt vansinnigt att vi ska erbjudas till exempel mjukost som tillverkas långt härifrån då vi har ett mejeri inne i Östersund”, menar insändarskribenten.foto: scanpix

Jag vill handla lokala produkter i min lokala butik. Jag beger mig dit för att köpa vanliga produkter såsom ost och smör. Vad hittar jag?

Annons

Jo, Arlas smör och endast fyra sorters ostar från Ostkompaniet men däremot flera gånger fler ostar från Arla och Ica. 

Förra veckan var jag på en annan butik i närområdet och där var det än värre. Tre olika hårdostar från Milko varav två var slutsålda!

Det var tur att den ost som fanns var en som jag kunde tänka mig att köpa. Går man in på bensinstationer här i länet ser man fenomenet tydligt. Det är tur om man lyckas hitta produkter från Milko. Butikerna styrs centralt och bestämmer många gånger inte över sitt eget sortiment.

Det är helt vansinnigt att vi ska erbjudas till exempel mjukost som tillverkas långt härifrån då vi har ett mejeri inne i Östersund. Vad kan man då göra? Jo använd din konsumentmakt, ifrågasätt och säga till handlaren att då handlar jag i butiker som säljer Milkos produkter och avstår att handla i din butik.

Detta är mycket viktigt om vi vill behålla det norrländska jordbruket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons