Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sund reaktion mot Fållbäck-Svensson

Annons

I samband med anställningen av ny biträdande landstingsdirektör i landstinget har den borgerliga alliansen och oppositionsrådet Marianne Larm-Svensson reagerat. Sunt, tycker jag. Det måste väl vara något fel med det politiska ledarskapet i landstinget, när man anställer en biträdande landstingsdirektör som till helt nyligen varit en av Robert Uittos politiska samarbetspartners. Vad jag har kunnat läsa mig till i tidningarna, så var det 26 sökanden till den här tjänsten. Det verkar otroligt om det bara var vänsterpartisten Nina Fållbäck-Svensson som var kompetent nog.

Vad vi alla borde känna till och tänka på, är att landstinget i Jämtland styrts av en socialistisk majoritet i nästan 80 år och trots detta ligger vårt landsting nästan alltid på sista plats i de flesta mätningar som görs. Vi är bland de sämre landstingen i landet när det gäller tillgänglighet och väntetider. Långtidssjukskrivningarna har också de legat väldigt högt. Hur kan allt detta komma sig, eftersom att Uitto alltid talar om för oss hur förträfflig den socialistiska majoritetens politik är?

Patienter bör ses som kunder och inte som en belastning. Därför krävs en annan sjukvårdsorganisation som lyssnar och gör sitt bästa för mig som patient och inte en sjukvård som hela tiden bromsar och utövar förmyndarskap. För att vi ska få en patientvänligare sjukvård i det här länet, krävs därför en helt annan politisk inriktning och därför var det helt rätt av Marianne Larm-Svensson och alliansen att reagera! Det finns faktiskt ett samband med hur vi röstar i landstingsvalet och senare konsekvenser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons