Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora brister i skolbeslutet för Åres kommun

Annons

Skolfrågan har sedan november 2008 varit het i Åre kommun. I skolstruktursfrågan, har det varit locket på från alliansen och opposition. Det redovisade materialet från november 2008, är grunden för beslutet.

Materialet har stora brister som vi påtalat från protestgrupperna, men som alliansen inte ens diskuterar. Järpen och Hallens 6–9 skolor är ej diskutabla då de inte ingick i utredningsunderlaget – det är svar vi fått. Racklöfska faller på grund av lokalbrist och att två 7–9 skolor inte kan ligga med endast tio kilometers avstånd.

Lokalbrist i Järpen finns ej med i vår lösning som vi försökt presentera, men som alliansen vägrat titta på.

Vår lösning i skolfrågan ger en bättre skolmiljö för elever, utnyttjar lokaler bäst och ger högsta kostnadsminskningen. Mörsils skola med planerad utbyggnad på 700 kvadratmeter för 14 miljoner (försäkringspengar från skolbranden i Järpen) kommer inte att hålla.

Under stormötet 16 februari presenterade vi 34 punkter som inte är kostnadsredovisade och som enligt vår bedömning innebär en merkostnad på ytterligare tio miljoner men allt avfärdas utan diskussion.

Under stormötet kunde vi endast notera ett vettigt uttalade från panelen, BUN: s ordförande Leif Nord som sa ”om det efter inkomnaofferter visar sig att totalkostnaden inte ryms inom våra budgetramar så återremitteras ärendet till KS”. Ett sundhetstecken från kommunledningen borde då vara att starta om på ruta 0, men det är väl svårt för ett maktfullkomligt kommunalråd. Protestgrupperna kommer att noga följa ärendet från offert till beslut.

Jörgen Encke, Håkan Håkansson, Maria Kjellström och Ylva Edler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons