Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statlig bank efter valet

En stor del av svenskarna känner sig provocerade, förbannade och närmast kräksjuka över våra storbankers agerande.

Annons

Girigheten har fortplantat sig tämligen okontrollerat. Finansmarknadsminister Odell manar till bättring, men i styrelserummen, ”på höjdarnivå”, fortsätter man trotsigt vidare på den väg, som i åratal kantats av ett sjukt system med bonusar, fallskärmar och fringisar, utöver de ofta redan oskäligt höga lönerna. Ett gammalt talesätt äger giltighet, ”Nu går skam på torra land”.

Bankerna ska ansvarsfullt förvalta pengar, som avkastas genom arbetares, tjänstemäns och företagares idoga och engagerade arbete/produktion inom våra näringar. Girigheten, som rotat sig i den svenska bankvärlden, kräver nu resoluta åtgärder.

Jag vill uttrycka förhoppningen att den regering, som Sverige får efter valet (förmodligen MP, V och S i samverkan) sätter ner foten, bl.a. genom att etablera en statlig, väl kontrollerad, storbank, där öppenhet och hög moral vinner kundernas, det svenska folkets, förtroende. Här blir det månadslönen, som bekräftar ett engagerat och väl utfört arbete för både chefer och underställda. Svenskarnas gensvar blir överväldigande. Kunderna strömmar till banken och övriga banker tvingas ändra kurs under galgen.

Fortsätt sedan genom att rensa bort olaterna i de storföretag där staten har direkta intressen och inflytande. Knuffa ut girigbukarna. Anställ kompetenta befattninghavare med känsla för etiskt och ansvarsfullt handlande. Visa på de goda förebilderna. Bana väg för ett Sverige, som återupprättar hög moral och strävan efter verklig jämlikhet.

Humanist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons