Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ krisens ansvariga mot väggen

Politiker och arbetsgivare skyddar sig genom att skylla på den internationella bankkrisen och krisen för bilindustrin. Är det där orsaken ligger till det aktuella läget?

Annons

Jag vill hävda att orsaken ligger på våra beslutsfattare och arbetsgivare som under slutet av 1900-talet accepterat och trummat för ”marknaden” och att i alla sammanhang hävda att det är marknaden som styr.

Och under skydd av det tillåtit banker, investmentbolag och multinationella företag att spekulera med våra fond- och aktiemedel. Det är småspararna som drabbas och snart är väl våra pensionsfondspengar också bortspekulerade. Hade politiker i tid gjort snävare ramar för denna marknadshysteri så hade inte finanskrisen varit ett faktum.

Som småsparare är det stränga regler vad som gäller för att låna pengar, men för börshajar och stora finansmän så har det varit lättvindigt att låna enorma belopp, som när bubblan spricker drabbar alla.

Vi måste ställa ansvariga inom bankväsendet mot väggen, någon måste bära ansvaret och inte är det vi småsparare. Banker gör aldrig fel och har alltid rätt, en klyscha som i dag inte är verklighet. Som arbetslös i dag har man inte bara den totala förödmjukelsen för att ha blivit arbetslös att brottas med, utan även frågor om varför man blivit utan jobb, varför man inte duger längre.

Man skall även som reglerna är i dag med Rehabkedjan vara beredd att rycka upp sina rötter och flytta med allt vad det innebär. Sätt er in i situationen! Ska vi gräsrötter som hela tiden blir trampade på godta detta? Nej, nu får vi börja reagera och ställa våra politiker och finansvälde mot väggen. Nu är måttet rågat!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons