Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt i Åre förr

Annons

Kommunkontoret för Åre kommun ligger i Järpen. Hälsocentral, distriktsläkare, barnmorska, sjukstuga, lokaler för äldreboende, kyrka, banker, ishall, belysta skidspår, fotbollsplaner, badhus och simhall. Racklöfska skolan har funnits här i över 100 år. Föräldrar till barn i Vålådalen, Ottsjö, Storlien och Överäng tycker att avstånden till Järpen är långa och vill inte förlänga barnens bortavaro med ytterligare ett par mil därför bråkas det om skolflytten.

En eldsvåda brände ner en del av Racklöfska skolan. Den var väl försäkrad? Nu tänker de styrande flytta försäkringspengarna till ett annat konto. Den taktiken har de använt sig av en gång tidigare och de gick ju bra att flytta de anslagna pengarna från Strandvägens reparation till skrytbyggd gata i Åre. Kan den avgående kommunchefen svara på detta förfaringssätt?

När jag kom till Undersåker för 66 år sedan var det stabila personer i ledningen: Bråting, Gustav Nilsson, Lars Rohdin, Einar Sundman, Lasse Larsson och John Bruno Jacobsson. Det var ordning på torpet då. Nu vet jag inte om de styrande kan multiplikationstabellen. Byggen av tunnlar, broar och lyxvägar kostar pengar, men är ju inte vanliga kommunala utgifter. Lite för mycket fjäsk för hotelldirektörernas banderoller.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons