Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speaka english några timmar i dag

Annons

Värdskap är känsla och kunskap och i det ligger mycket.

Alla vet vi hur bra det känns när vi har utländska gäster på besök och kan tala ett språk som gör att vi kommer gästen närmare. Om fem år när alla jämtar och härjedalingar har övat på engelskan i 260 dagar (alla fredagar i fem år) då kan vi tala och förstå engelska språkets nyanser och kommer våra gäster mycket närmare.

Därför ber vi nu alla länets beslutsfattare i näringslivet, de åtta kommunerna, landstinget och statliga företag att varje fredag, några timmar gärna fram till klockan 12:00, uppmana alla att tala engelska på arbetsplatsen. Strunta i om det blir krystat i början. Vi talar det vi kan, övning ger färdighet.

Vi vill att vårt län med en huvudort och många trevliga mindre turistorter och byar skall bli känt världen över. Ett besök i Jämtland/Härjedalen där gästen känner sig varmt välkommen och där alla kan tala världsspråket.

Ovanstående är inget hinder för att vi fortsättningsvis skall vårda vårt svenska språk på bästa sätt och där kanske vi skall bli bäst i Sverige. Svenskan är ett minoritetsspråk som är värt att vårdas!

Vi ber också Sveriges Radio Jämtland att varje vecka ha en halvtimme engelska /svenska och vi hoppas att även våra två lokaltidningar har en liten språkspalt varje fredag.

Våra studieförbund tycker vi skall vara med och under femårsperioden göra allt för att vi skall vidareutbilda oss i engelska och svenska språket. Inlärda kunskaper kan ingen ta ifrån Dig och övning ger tillfredställelse.

Som vi alla vet är språk oerhört viktigt i arbetslivet, i affärsvärlden och i privatlivet! Inte minst engelska, svenska och ibland även dialektala språk. Vi behöver själva öva alla fredagar året om. Behöver du?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons