Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossars naiva syn på sexköp

Annons

Företrädare för SSU i Jämtlands län går på debattsidorna till attack på CUF i fråga om sexköpslagen. ”SSU ser en annan verklighet”, skriver man, och det gör man sannerligen. SSU väljer nämligen att blunda för de faktiska konsekvenser lagen fått i samhället.

Sexköpslagen har på många sätt förvärrat sexsäljarnas situation, vilket de själva vittnar om. Lagen kastar dem i de kriminella nätverkens grepp. Lagen förändrar kundunderlaget på så vis att sexsäljaren inte har något annat val än att sälja till obehagliga kunder. Lagen stigmatiserar sexsäljarna på ett sätt som är oacceptabelt.

SSU visar upp en mycket naiv syn på saken när man väljer att bortse från detta.

Dessutom visar man prov på en ohederlig debatteknik genom att påstå att CUF inte bryr sig om de människor som inte har något alternativ till prostitution. Tvärt om vill ju CUF se ökade insatser för att hjälpa människor som hamnat i situationen frivilligt – men sexköpslagen trycker marknaden under jord, vilket försvårar ett sådant arbete.

Människohandel är ett mycket stort och avskyvärt problem, men faktum är att lagstiftning kring köp av sexuella tjänster inte har något att göra med traffickingströmmar. I stället är det länders rikedom, kulturella och språkliga likheter samt läge och befolkningsstruktur som är avgörande.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons