Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarnas oansvariga politik

John-Erik Sjölander, styrelseledamot i LO-distriktet Mellersta Norrland, menar att Moderaternas ”politik ger sämre resultat än i många andra OECD-länder”.

Annons

Det är möjligen sant att i BNP räknat har Sverige fått uppleva ett större fall än länder som USA. Detta är ett direkt resultat av vår basindustris handelsberoende.

Räknat i offentliga finanser står sig Sverige väl. I många andra OECD länder som USA och Storbritannien har bankkrishantering och industristöd till bilindustrin underminerat de offentliga finanserna. Ett land som USA måste brottas med denna skuld decennier framöver. Svensk arbetsmarknad står sig bättre rustat långsiktigt just för att vi värnar statsfinanserna och samtidigt genomför kraftiga arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Med Sjölanders företrädare vid rodret skulle vi fått uppleva det motsatta. Till exempel skulle staten utan förbehåll ha gått in med miljarder i bilindustrins konkursbon. Ansvarslös överbudspolitik dränerar finanserna och ger sämre förutsättningar för jobb.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons