Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarna har gått vilse

Annons

(S)-kongressen beslöt nyligen att godkänna att privata företag i skola, barnomsorg och vård skulle få ta ut vinst ur verksamheten.

Som skattebetalare vill jag ha valuta för den verksamhet som mina skattepengar bekostar. Jag blir upprörd när jag hör talas om att privata skolföretag använder vinster till att starta nya skolor i England. En elev i den svenska skolan har en prislapp på sig, en skolpeng som följer eleven. Jag som är med och finansierar denna skolpeng vill att den används maximalt. Skolpengen används inte maximalt om man kan plocka ut stora vinster ur skolan.

Det engelska konservativa partiet antog nyligen ett nytt utbildningspolitiskt program. Man vill kopiera det svenska friskolesystemet, med ett viktigt undantag. Man vill inte att friskolor ska kunna dela ut vinster till sina ägare. Den svenska socialdemokratin står alltså i denna fråga till höger om Margareth Thatchers parti! Allt för att dra till sig ”medelklassen i storstäderna”.

I jakten på dessa väljare har man förlorat sin själ. Ett parti som har förlorat sin själ tappar fler väljare till sofflocket än man drar till sig från andra partier. Partikongressens beslut visar med all önskvärd tydlighet att det socialdemokratiska partiet allt mer fjärmar sig från sina rötter.

Sverige behöver ett nytt, kämpande arbetarparti.

  Sigbritt Herbert, Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons