Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba på ut ur kyrkan

Annons

För en tid sedan kom valsedlarna till kyrkovalet. Precis som tidigare år åkte de direkt i återvinningen och 88 procent av de röstberättigade gör precis samma sak. Jag har aldrig förstått varför vi ska rösta in politiker i kyrkan. Vad har de där att göra?

Men i år gjorde valsedlarna att jag funderade en gång extra. Varför är jag ens med i Svenska kyrkan och betalar 1 procent av min bruttoinkomst till dem? Jag tror inte på Gud eller sagoböckerna som behandlar denne, går defintivit inte i kyrkan och bidrag till fastighetsskötsel får de via staten i allt högre utsträckning. Visst har de behjärtansvärda verksamheter men borde inte kommun och landsting sköta dessa egentligen?

Så till er som inte tror på Gud men betalar av bara farten: Gå ur kyrkan nu! Det är enklare än man tror. Jag använde (http://www.uturkyrkan.se). Gör man det före 1 november så slipper man skatta för nästa kalenderår, annars går det ett år extra innan man blir helt fri.

Till slut kan man konstatera att det är bara kristna trossamfund som i dag får ta in kyrkoavgiften via skattsedeln. Var är alla övriga?

Kanske är det dags att släppa kopplingen helt mellan Staten och kyrkan och låta alla trossamfund ta in sina medlemsavgifter på egen hand?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons