Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå ihop lokaltidningarna

Annons

Varför prenumererar man på en lokaltidning? Personligen vill jag ha en dagstidning som först och främst ger aktuell lokal information och kritisk granskning av händelser i länet, helst utan att journalisten är påverkad av vilken politisk färg tidningen har.

Vi har haft två bra lokaltidningar som nog varit bra därför att dom konkurrerat med varandra.

Läget har dock efter hand blivit alltmer prekärt för vår lokalpress, andra media har mer och mer tagit över och de yngre prioriterar inte papperstidningen när man kan få info gratis på nätet och via radio-TV.

Vad jag kan förstå har ÖP och LT redan slagit sina påsar ihop i praktiska frågor, man verkar i samma hus, har gemensam administration, samma tryckeri och så vidare. Familje- och sportredaktioner lär dessutom redan i praktiken vara ihopslagna.

Gör då slag i saken, slå ihop de personella resurserna och ge ut en gemensam tidning, jag är övertygad om att den nya tidningen skulle blir bättre och det behövs för att möta konkurrensen från andra media!

Jag vet att det finns olika politiska intressen hos ägarna, men om det är nödvändigt kan väl s och c få ha en varsin liten ledarspalt. Personligen läser jag sällan ledarsidorna, de är ju i alla fall oftast ”husbondens röst” och inte redaktörens egna åsikter.

Jag är övertygad om att länets näringsliv och föreningsverksamhet skulle välkomna en sammanslagning, vill man vara heltäckande tvingas man i dagsläget betala dubbla annonskostnader och som privatperson är det alldeles för dyrt att ha dubbla prenumerationer.

Det förvånar mig att vi inte har någon debatt om denna fråga.

Är det för att berörda parter endast bevakar sina egna intressen?

Namnfrågan kan inte vara något stort problem, mitt förslag är ÖT.

J Jag är övertygad om att den nya tidningen skulle blir bättre och det behövs för att möta konkurrensen från andra media.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons