Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan måste lära unga att ha kul utan sprit

Som förälder blir man rasande när man ser hur supandet försiggår på ”fina” fester, när gymnasieskolans ”kamratföreningar” med noll ansvar hyr lokaler där spriten flödar fritt.

Annons

Hur tror ni att man mår när ens barn sups ner till redlös berusning?

När en ung tjej har ca 1,7 promille i blodet (visar det sig på akuten), vilket skydd har hon mot till exempel sexuella övergrepp eller att ramla och skada sig, eller somna med förlamade kroppsfunktioner och kvävas i sina egna spyor?

Festerna anordnas av kamratföreningar, men vem där är ansvarig? Ingen vuxen närvarande, när det börjar gå överstyr med kompisar som blir okontaktbara får ambulansen rycka ut och akutsjukvården ägna sig åt alkoholförgiftade minderåriga, samtidigt som det finns skadade och svårt sjuka som behöver vård. Vad kostar detta samhället?

Hur många påbörjar sin karriär som alkoholist i och med att de börjar gymnasiet som osäkra sextonåringar? Sen kulminerar råsupandet i trean innan studentexamen med en termins supande.

Vad säger skolledningen om att nybörjare dras in i supandet via skolans kamratföreningar? År man intresserad av att ta tag i problemet eller tycker man att det får nån annan göra?

Det är viktigt att våra ungdomar blir bemötta med respekt i skolan. Teambildning satsar ju företag på, varför är det så lite av det i skolan? Där behovet är så stort, ungdomar behöver lära känna varandra under civiliserade former.

Vi är flera föräldrar som är trötta på att våra tonåringar leds in i umgänge där det är vattentäta skott till vuxenvärlden, och där en väldigt destruktiv och omogen alkoholkultur frodas. Kalla till föräldramöten, uppmuntra drogfria alternativ med trygg och avspänd gemenskap!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons