Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SKL – ett hot mot den svenska skolan

Annons

Den svenska skolan är en fantastisk plats för kreativitet, utbildning och mänskliga möten.

Vi lärare vill att den ska få fortsätta att vara det. Tyvärr ser vi ett hotande svart moln, ett moln med namn: Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Vi har i dag en arbetstid som är anpassad till den tid eleverna är i skolan. Mycket av våra förberedelser och rättningar gör vi på tid som vi styr helt själva, förtroendearbetstid. Vi arbetar mycket när det finns mycket att göra och lite mindre när det är något lugnare; allt för att möta elevernas rättigheter till en god utbildning. Många av oss har fått många fler uppgifter och fler elever att undervisa de senaste åren. Det är ett led i besparingar på skolans område. Eleverna har alltså fått mindre tid med sina lärare. Det vill vi få en ändring på! Vi vet att duktiga, engagerade lärare är den viktigaste delen i en framgångsrik skola.

Nu säger SKL att vi lärare ska vara mer tid i skolan för att få mer tid med eleverna. Vad SKL i själva verket vill är att vi ska undervisa fler elever, vilket leder till ännu mindre lärartid för varje elev. Det är bara på det sättet man kan spara ännu mer pengar i den kommunala skolan. Sparar den kommunala skolan pengar så minskar bidragen till friskolor, vilka i sin tur måste spara. Det svarta molnet hotar Sveriges framtid som välutbildad nation.

Låt våra barn vara väl rustade för den allt mer komplicerade värld de kommer att möta! Låt våra barn få möjligheter att bli uppfinnare och ta Sverige in i framtiden! Ge lärarna möjlighet att utföra sitt uppdrag!

Karin Rylenius, Lärarnas Riksförbund

J Vad SKL i själva verket vill är att vi ska undervisa fler elever, vilket leder till ännu mindre lärartid för varje elev.

Karin Rylenius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons