Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukskriven och uppsagd – vad ska han göra?

/

Anders, en man på 55 år, är sjukskriven för utslitna höfter. Han har gått ur facket för att det blev för dyrt när regeringen höjde avgiften.

Annons

 Väntar på en operation, men sjukhuset har sagt upp 400 personer så väntetiden är lång, inte ovanligt i dessa tider. Anders har varit sjukskriven i mer än 180 dagar och då säger nya rehabkedjan att arbetsgivaren kan säga upp honom. Och någon hjälp av facket för att föra sin talan mot arbetsgivaren kan han inte få för han är inte medlem.

Så nu är han arbetslös med en dålig ersättning, för regeringen har sänkt ersättningen där också. Vad blir kontentan av det. Låg ersättning = mindre skatt.

Då går mindre pengar tillbaka till landstinget som ska kunna driva sjukhuset. Och kom ihåg att landstinget sparkade 400. Också där kommer mindre skatt in. Och att strö lite mer salt på såret så har har det stuckit upp privata sjukhus som också till viss del bekostas av skattepengar. Då blir det ännu mindre pengar till sjukhuset. Och tillslut så måste landstinget stänga sjukhuset.

Anders väntar fortfarande på sin operation. Han har inte råd att teckna en privat försäkring. Som han måste köpa för att komma in på det privata sjukhuset. Så han får vänta.

Allt går ut på att göra facket svagare, skära ner i den offentliga sektorn. För att gynna privata aktörer som riktar in sig på de som har det bra ställt och skiter i de sämst ställda. För vilket privat sjukhus gör något gratis?

Tänk till innan valet!

Sven Persson GS-facket avd 14 Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons